Jamie Oliver na hitro

Testenine noseče Jools

Kuhati z Jamiejem Oliverjem je vedno zabavno. Okusi so bajni, priprava hitra, na povsem preprost način pa nam zaupa tudi tono kuharskih trikov.

Sestavine za 6 oseb

  • 4 mlade čebule
  • korenček
  • steblo zelene
  • 1–2 sveža čilija
  • 6 kakovostnih klobas (približno 400 g)
  • zvrhana žlička semen komarčka
  • žlička posušenega origana
  • 500 g peresnikov (penne)
  • 4 stroki česna
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • pločevinka (400 g) koščkov paradižnika
  • nekaj vejic bazilike
  • olivno olje

Priprava

  1. 1Mlado čebulo, korenček in zeleno očistimo in obrežemo.
  2. 2Zelenjavo narežemo na večje kose in jo s čilijem (brez peclja) na hitro sesekljamo v multipraktiku.
  3. 3Dodamo klobase, komarček in origano.
  4. 4Pulzno sekljamo, da se sestavine dobro premešajo.
  5. 5Nato mešanico z žlico predenemo v vročo ponev, v katero smo nalili malo olivnega olja.
  6. 6Pazimo, da se ne prismodi, in jo občasno premešamo, medtem pa se lotimo drugih opravil.
  7. 7Veliko kozico postavimo na nizko temperaturo in vanjo vlijemo vrelo vodo iz grelnika.
  8. 8Grelnik znova napolnimo z vodo in jo zavremo.
  9. 9V kozico po potrebi dolijemo vrelo vodo.
  10. 10Posolimo in vanjo stresemo peresnike.
  11. 11Kuhamo jih v delno pokriti kozici po navodilih z embalaže.
  12. 12V ponvi stremo štiri neolupljene stroke česna in vmešamo balzamični kis ter koščke paradižnika.
  13. 13Po potrebi dolijemo malo škrobnate vode od testenin, da zmes razredčimo.
  14. 14Testenine odcedimo, a spravimo nekoliko vode, v kateri so se kuhale.
  15. 15Stresemo jih v ponev z omako in nežno premešamo.
  16. 16Po potrebi dolijemo vodo, v kateri so se kuhale, da bo jed bolj svilnata.
  17. 17Po potrebi dodatno začinimo, nato pa stresemo v veliko skledo in takoj odnesemo na mizo, kjer postrežemo s preostalim parmezanom, ki ga lahko naribamo na jed. Potresemo z nekaj listi bazilike.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE