Meso

Hrustljavi burger

Kaj ko bi danes poskusili burger malo drugače? Lahko ga celo ocvremo.

Sestavine Za 10 kosov

  • 400 g mletega mesa (mešano)
  • 50 g slanine
  • 1 čebulo
  • sol, poper
  • 1 žlico olivnega olja
  • 3 majhne kisle kumarice
  • 10 rezin topljivega sira (lahko kozji, ovčji ali kravji poltrdi sir)
  • 5 listov vlečenega testa
  • 1 stepeno jajce za lepljenje testa
  • olje za cvrenje

Priprava

  1. 1Čebulo popražimo na olju.
  2. 2Dodamo na majhne kocke narezano slanino in popražimo.
  3. 3Nato dodamo mleto meso, prepražimo, solimo in popramo.
  4. 4List vlečenega testa razrežemo na dva enaka pravokotnika.
  5. 5Vse pravokotnike nadevamo z mesom.
  6. 6Meso položimo na krajši rob na sredino.
  7. 7Nanj položimo četrtino kisle kumarice in rezino sira.
  8. 8Testo po daljšem robu na obeh straneh zapognemo čez meso in sir proti sredini.
  9. 9Nato vse skupaj zvijemo v zvitek.
  10. 10Zalepimo s stepenim jajcem.
  11. 11Ocvremo v vročem olju zlato rumeno.
  12. 12Ponudimo vroče s paradižnikovim čatnijem ali kako drugo pikantno omako in solato.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE