Nekaj posebnega

Začinjena marmelada iz češenj in popra

Sezona češenj se je pričela. Stojnice so polne zapeljivega rdečega sadja, ki je iz dneva v dan sočnejše. Privoščite si jih nemudoma, saj 15. junija namreč goduje Vid, ki jih je sit, takrat pa se od sladkih češenj tudi poslovimo. Če jih bomo vkuhali v slastne shranke, pa nas bodo razveseljevale še do mrzle zime.

Sestavine

  • 1 kg sladkih češenj (lahko vzamemo 800 g češenj in 200 g višenj)
  • 1 žlica zrnc zelenega popra
  • 4 cl kisa iz rdečega vina
  • 50 ml portovca
  • noževa konica svežega pimenta (klinčkovega popra)
  • noževa konica mletega cimeta
  • 250 g sladkorja za želiranje (za razmerje 2 : 1).

Priprava

  1. 1Češnje zmešamo z vsemi sestavinami in pustimo stati od tri do štiri ure.
  2. 2V primernem loncu jih damo na štedilnik in med stalnim mešanjem pustimo, da zavrejo.
  3. 3Vrejo naj tri ali štiri minute.
  4. 4Nato marmelado vlijemo v čiste, vroče kozarce, dobro zapremo in jih na glavo obrnjene pustimo, da se ohladijo.
  5. 5Marmelada se odlično poda k divjačini, govejim pečenkam in trdemu siru.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE