Saj veste, tisti v katerega pospravljate pekače in papir za peko. Kot navaja spletni portal Travel and Leisure, imajo nekateri modeli pečic grelni predal. Tega ne uporabljamo za segrevanje kuhinjskih pripomočkov, ampak tja položimo jedi, da se ne ohladijo.



Če pripravljate imenitno kosilo ali večerjo, pa želite svoje goste osupniti s popolnim kadečim videzom jedi, le uporabite predal. Ta hrane seveda ne segreje, le ohranja toploto, zato zmrznjenih izdelkov nikar ne polagajte vanj v upanju, da se hitro odtalijo.



Tovrstne grelne predale je mogoče tudi dokupiti, cene pa se pričnejo nekje pri 400 evrih in v luksuznih primerih sežejo tudi preko 1000 evrov. A imeti lastnega v domači kuhinji je zavidanja vredna pridobitev. Tako so na vse težave, ko gosti zamujajo na zabavo, pripravljene le najboljše gospodinje. Kot v restavraciji pa lahko predhodno segrejete tudi krožnike, da se jedi med serviranjem ne ohladijo prehitro. 



Šalo na stran, sedaj končno vemo, čemu služi tisti pozabljeni predal na dnu pečice. Ne, vanj ne shranjujemo puloverjev, kot je to počela Carrie iz Seksa v mestu. Položite vanj pravkar pečeno pito in jo cel dan uživajte toplo, takšno, kot je pravzaprav najboljša. In pospravite že enkrat nesnago, ki se vam je vsa ta leta kopičila v njem. Morda imate srečo in je prav vaša pečica to uporabno funkcijo skrivala že ves ta čas.