Po prekmursko

Testenine z bučnim pestom

Bučna semena zmorejo vse, kar zmorejo oreški. In še več. Zakaj ne bi iz njih pripravili tudi dišečega pesta? V gostilni in piceriji Nona postrežejo bučni pesto s testeninami, tako kot se za pravi pesto spodobi.

Sestavine za 4 osebe

  • 500 g špagetov ali drugih dolgih testenin
  • 200 g bučnih semen
  • 2 pesti nastrganega parmezana
  • 1 majhen strok česna
  • šopek sveže bazilike po potrebi
  • oljčno olje
  • popražena bučna semena
  • popečeni češnjevci
  • lističi sveže bazilike
  • čilijevi laski

Priprava

  1. 1Pristavimo velik lonec z vodo. Ko zavre, solimo in dodamo testenine ter jih kuhamo toliko časa, kot piše na zavojčku, da so še na zob.
  2. 2V posodi sekljalnika združimo bučna semena, parmezan, česen in svežo baziliko ter zmeljemo v grobo pasto. Če je zmes pregosta, dodamo malo oljčnega olja, vendar le toliko, da se zmes poenoti.
  3. 3Testenine odcedimo, nekaj žlic vode, v kateri so se kuhale, prihranimo.
  4. 4Testenine zabelimo s pestom in po potrebi dolijemo nekaj vode od kuhanja, da jed ni presuha.
  5. 5Špagete s kuhinjskimi kleščami položimo na krožnik v obliki kupčka. Vrh špagetov potresemo popražena bučna semena, čilijeve laske, popečene paradižničke in lističe bazilike.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE