Lahko in zdravo

Rižota iz kvinoje - čudežne hrane sodobnega časa

Osebna trenerka Tina Kim Mali, ki jo bomo predstavili v februarski izdaji revije Onaplus, poudarja, da je poleg vadbe ključna pravilna prehrana. Zaupala nam je recept za zdrav, lahek in uravnotežen obrok, ki si ga lahko pripravite mimogrede: kvinoja s piščancem in zelenjavo, pripravljena na način rižote. In zakaj kvinoja namesto riža? Temu starodavnemu živilu, ki so ga uporabljali že stari Inki, danes pravimo tudi čudežna hrana sodobnega časa. Ima bogato hranilno vrednost, vsebuje več beljakovin kot katerokoli drugo žito in tudi osem esencialnih aminokislin.

Sestavine za 4 osebe

  • 300 g piščančjih prsi brez kosti
  • 1-2 bučki
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • 1 žlička kurkume
  • strok česna
  • šopek svežega peteršilja
  • sol in poper

Priprava

  1. 1Piščančje meso narežemo na trakce, zelenjavo pa na kocke.
  2. 2Na olivnem olju prepražimo piščanca in zelenjavo (namesto bučk, graha in brokolija lahko piščancu dodamo tudi brokoli, bučo maslenko, papriko ali katerokoli drugo zelenjavo po našem okusu), po nekaj minutah pa dodamo kivnojo, dobro premešamo in zalijemo z vodo, da so vse sestavine ravno prekrite.
  3. 3Dodamo kurkumo, ki ima izjemno protivnetno in antibakterijsko delovanje ter je odličen vir mikro- in makrohranil ter prehranskih vlaknin, svež česen in nasekljan peteršilj s katerim ne skoparimo, ter solimo po okusu.
  4. 4Kuhamo cca 15-20 min, na koncu dodamo nariban parmezan.
  5. 5To je odlična jed tudi če si jo pripravite dan prej in vzamete s seboj v službo. Kvinojo lahko pripravite tudi kot solato, jo skuhate in ko se ohladi, zmešate z sezonsko zelenjavo (denimo s češnjevim paradižnikom, avokadom, feta sirom in baziliko).
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE