Martinov konec tedna

Ravioli s pistacijami, gosjimi jetri, smetano in gosjo omako

Naj bo miza obložena z jesenskimi dobrotami. Martinovimi. Kaj pravite na raviole z omako iz gosjih jeter in račjih kosti?

Sestavine

  • Za rezančevo testo
  • 225 g bele pšenične moke tip 500
  • 25 g ostre bele moke
  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 1 žlica olja
  • sol
  • Za nadev
  • 80 g zelenih surovih mletih pistacij
  • 100 g prepasirane kozje skute
  • sol, beli poper
  • pregreta smetana
  • 1,5 dcl sladke smetane
  • Za gosjo omako
  • 1 dcl olja
  • 700 g račjih kosti
  • 1 korenček
  • ½ male zelene
  • 1 čebula
  • sol, poper, lovorjev list
  • ½ l goveje juhe
  • 60 g masla
  • 4 rezine svežih gosjih jeter
  • solni cvet
  • 1 jajce za testo

Priprava

  1. 1Gosje kosti nasekljamo in jih dobro popražimo na segretem olju.
  2. 2Dodamo korenje in zeleno ter pražimo še 15 minut na majhnem ognju.
  3. 3Dodamo na večje kose narezano čebulo.
  4. 4Pražimo še 10 minut ter zalijemo z govejo juho in dodamo začimbe.
  5. 5Osnovo kuhamo na majhnem ognju 2 uri.
  6. 6Ko je pripravljena, jo precedimo in kuhamo še pol ure.
  7. 7Pred serviranjem ji vmeša­mo še maslo.
  8. 8Iz sestavin naredimo rezančevo testo, potem naj pol ure počiva.
  9. 9Medtem zmešamo skuto, pistacije, sol, poper in naredimo kroglice s premerom 3 cm.
  10. 10Sladko smetano kuhamo in mešamo toliko časa, da malo porjavi in dobi okus po orehih.
  11. 11Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 10 cm.
  12. 12Na izrezan krog položimo kroglico pistacijinega nadeva, premažemo robove testa z razžvrkljanim jajcem in položimo nanj drugi krog testa.
  13. 13Dobro stisnemo robove, jih trikrat prerežemo in oblikujemo v klobučkasto obliko.
  14. 14Kuhamo jih v slani vodi 8 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE