Martinovo

Račje prsi z bučnim in kolerabnim pirejem ter sokom rdeče pese

Naj bo letošnje martinovo malce drugačno, še okusnejše! Izjemno bogato, kakor letina.

Sestavine

  • 4 kosi račjih prsi
  • žlica olja
  • 3 dcl račje osnove
  • 50 g masla
  • 1 žlička marelične marmelade
  • 1 vejica pehtrana
  • Za pire:
  • 200 g jedilne buče
  • 200 g kolerabe
  • 80 g masla
  • sol
  • Za sok rdeče pese
  • 120 g sveže rdeče pese
  • 1 jajce
  • 1,5 dcl olja
  • sol

Priprava

  1. 1Račje prsi solimo in opečemo v kozici v 8 minutah.
  2. 2Pretežno jih pečemo na koži, da se dobro opečejo.
  3. 3Vzamemo jih iz kozice in postavimo na toplo.
  4. 4V kozico damo račjo osnovo, marmelado, maslo in pehtran ter kuhamo, da se omaka zgosti, nato jo precedimo.
  5. 5Bučo in kolerabo skuhamo v slani vodi.
  6. 6Ko sta kuhani, ju pretlačimo, dodamo maslo in solimo.
  7. 7Kuhano rdečo peso zmeša­mo v mešalniku.
  8. 8Jajce damo v posodo, solimo in med mešanjem z mešalnikom dolivamo olje, da naredimo majonezo.
  9. 9Majonezo zmešamo z rdečo peso in postavimo v toplo vodno kopel, da se segreje.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE