Kulinarični mojstri svetujejo

Pa res znate pripraviti piščančje prsi?

Piščančje prsi so izjemno priljubljene v kulinariki, sploh dandanes, ko si prizadevamo zaužiti manj maščob in se podkrepiti z živili, ki organizma ne obremenjujejo pretirano ter nas podpirajo pri telesni vadbi. Pa poznate vsa pravila priprave te vrste mesa?

Denimo, mnogi pred pripravo odstranijo kožo, kar je prva napaka. Piščančje prsi, denimo, spadajo med bolj puste kose mesa, saj vsebujejo manj maščobe, in če ohranimo kožo, bomo jedi zagotovili tudi sočnost ter okus. Če vam koža ne diši, jo pred zaužitjem preprosto odstranite s svojega krožnika, svetujejo kuharski mojstri pri reviji Reader's Digest.

Kot rečeno, piščančje prsi so običajno suhe, zato jim bo zanesljivo dobro dela marinada. Potopite jih v kopel iz oljčnega olja in začimb za nekaj ur ter jim tako zagotovite popoln okus. Sol in poper sta obvezna! Meso med pripravo obvezno tudi potolcite, tako bo namreč mehkejše. Zrezke bomo tako tudi stanjšali oziroma povsod zagotovili enakomerno debelost in s tem ustrezno peko. 



Če boste piščančje prsi prepekli, bodo puste in suhe ter skorajda brez okusa. Zato je pri tej vrsti mesa izjemno pomemben primeren čas peke ob ustrezni temperaturi. Vaja dela mojstra! Sčasoma se tudi naučimo, da mesa ni dobro takoj po pripravi ponuditi na krožniku. Nekaj časa naj počiva pokrito; če bomo vanj prehitro zarezali, bomo namreč iz njega izpustili vse dragocene sokove. 



Če znate piščančje prsi pripraviti mojstrsko, jih lahko ponudite kar same oziroma z okusno prilogo, če pa morda še malce dvomite o svojih kulinaričnih spretnostih, za vsak primer pripravite omako, s katero boste prelili prsi, če bi meso po nesreči prepekli ali ga premalo začinili. Pa dober tek!


Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE