Privoščite si ...

Nizka zelena pica

Ni treba, da je obložena s slanino in drugimi pregrehami. Lahko je povsem zdrava, sezonska in prav tako nadvse okusna!

Sestavine

  • Za testo:
  • skodelica čičerkine moke
  • pol skodelice tapiokine moke
  • pol skodelice vode
  • žlica olivnega olja
  • ščep soli
  • Za nadev:
  • 3 žlice regratovega pesta
  • 4 šparglje, narezane na srednje velike koščke
  • manjša rdeča čebula, narezana na obročke
  • nekaj vloženih artičok
  • 2 redkvici, narezani na rezine
  • žlica praženih pinjol
  • Za regratov pesto:
  • šopek regrata, grobo sesekljanega
  • četrt skodelice praženih pinjol
  • žlica limonovega soka
  • žlica prehranskega kvasa v kosmičih
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici olivnega olja (po potrebi več)

Priprava

  1. 1Vse sestavine za testo zmešamo in zgnetemo. Testo razmažemo po pekaču, obloženem s peki papirjem, in pečemo na 180 stopinjah 15 minut.
  2. 2Za regratov pesto vse sestavine razen olja grobo zmešamo v mešalniku z rezilom »s«. Na koncu ročno vmešamo še olje.
  3. 3Testo vzamemo iz pečice, ga obrnemo in na pečeno osnovo za pico položimo regratov pesto in preostale sestavine nadeva.
  4. 4Pico ponovno damo v pečico in pečemo še pet minut, da se še malo zapeče.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE