Peka

Makov kruh

Kruh ljubimo v vsakem letnem času. Res je, da poletje ni najbolj primerno za peko, kajti prostore si tako še dodatno ogrejemo, a čez doma pripravljen kruh ga pač ni. Zatorej, kar pogumno.

Sestavine

  • 1 kg bele moke
  • 100 g maka v zrnju
  • 50 ml olja
  • 40 g kvasa
  • 20 g soli
  • približno 600 ml mlačne vode
  • lahko dodamo 10 g sladkorja
  • sredstvo za vzhajanje: namesto kvasa in soli lahko uporabimo kvasno-solno emulzijo

Priprava

  1. 1Moki primešamo vodo, sredstvo za vzhajanje, maščobo in mak, zamesimo srednje gosto testo, ga dvakrat vzhajamo in predelamo, oblikujemo, znova vzhajamo, zarežemo in spečemo.
  2. 3Zamesitev: neposredna.
  3. 4Začetna temperatura pečenja: pečica 220 °C, ventilacijska 200 °C, plinska pečica naj bo na stopnji 5.
  4. 5Čas peke: približno 40 minut; če testo oblikujemo v štiri hlebčke ali štručke, pečemo le 25 minut.
  5. 6Priporočamo uporabo pare, tako da z razpršilko v začetku peke večkrat poškropimo vročo peč.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE