Pirina moka

Krompirjev pirin polnozrnati kruh

Malo drugačen kruh združuje krompir, pirino in belo moko ter ovsene kosmiče, priprava pa ni zahtevna.

Sestavine

  • 300 g krompirja
  • 300 g polnozrnate pirine moke
  • 200 g bele moke
  • 50 g ovsenih kosmičev
  • 0,5 dcl olja
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 15 g soli
  • približno 2,5 dcl gazirane vode ali sifona

Priprava

  1. 1Krompir v olupkih skuhamo, odcedimo, olupimo in pretlačimo.
  2. 2Primešamo olje, obe moki, kosmiče, sodo bikarbono, sol in gazirano vodo.
  3. 3Zgnetemo srednje gosto testo, oblikujemo hlebčka in ju večkrat zarežemo
  4. 4Pri 180 °C pečemo 25 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE