Za zdravje!

Kokošja juha proti prehladu

Juho zamrznite po porcijah, da boste vedno imeli pri roki učinkovito zdravilo proti prehladu.

Sestavine Za 16 krožnikov

  • kokoš za juho, razrezana na osem delov; vrat in drobovino vse do jeter damo na stran
  • 6 velikih korenčkov, narezanih na kolute
  • 6 pastinakov (približno 750 g), narezanih na 2 cm velike kose
  • 4 srednje velike čebule, narezane na 2 cm velike kose
  • 4 stebla zelene, narezana na 2 cm velike kose
  • 1 repa (približno 400 g), olupljena in narezana na prst debele kocke
  • 3 zrna popra
  • 1 šop koriandra, drobno nasekljanega
  • 1 šop peteršilja, drobno nasekljanega
  • 4 žlice olivnega olja
  • 2 žlici karija v prahu
  • 4 stroki česna, drobno nasekljani
  • 2 žlički kajenskega popra
  • 1 žlica svežega ingverja, narezanega,
  • 1 žlička soli
  • 400 g zamrznjenega graha
  • 4 šalotke, drobno narezane
  • 2 žlici limonovega soka.

Priprava

  1. 1V velikem jušnem loncu segrejemo 2 žlici olivnega olja.
  2. 2Na zmernem ognju pražimo kose kokoši, vrat in drobovje približno 15 minut, da porjavijo, nato jih vzamemo ven in damo na stran.
  3. 3Tekočino odlijemo, pustimo je samo za 2 žlici.
  4. 4Dodamo polovico količine korenja, pastinaka, čebule, zelene in repe ter dušimo 15 minut.
  5. 5Dodamo kokoš, 4 l vode, poprova zrna, koriander (prihranimo 1 žlico) in peteršilj.
  6. 6Vse skupaj pokrito kuhamo, pri tem pa nabrano peno večkrat posnamemo.
  7. 7Kuhamo 2 uri na zmernem oglju, dokler meso ni gotovo.
  8. 8Pustimo, da se meso in juha shladita, nato vzamemo meso ven in ga odstranimo s kosti, kožo zavržemo.
  9. 9Meso narežemo in ga pokrito damo v hladilnik.
  10. 10Juho precedimo in jo postavimo v hladilnik za 8 ur ali čez noč.
  11. 11V veliki ponvi segrejemo preostanek olja.
  12. 12Dodamo preostalo korenje, pastinak, čebulo, zeleno in repo ter kari, česen, kajenski poper, ingver in sol.
  13. 13Vse kuhamo pokrito na zmernem ognju 15 minut in občasno premešamo, tako da zelenjava ostane še čvrsta. Medtem posnamemo strjeno mast s površine juhe in juho pokrito zavremo.
  14. 14Dodamo zelenjavo, meso, grah in šalotke ter vse skupaj pokrito kuhamo 10 minut, da se zelenjava zmehča. Vmešamo preostali koriander in limonov sok ter juho takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE