Za vegetarijance

Grški bučkini ocvrtki s feto

Ti vegetarijanski ocvrtki so odlični kot lahko kosilo ali hitra predjed. Poskusite jih pomočene v polnomastnem grškem jogurtu ali tzatzikiju.

Sestavine za 3 osebe (9 ocvrtkov)

  • 2 srednje veliki (400 g) bučki
  • ½ žličke soli ali več, po okusu
  • 45 g naribanega parmezana
  • 2 veliki jajci iz proste reje
  • 1 žlička mlete kumine
  • 75 g zdrobljene fete
  • 25 g narezanih oliv
  • 2 žlici (8 g) nasekljanih mešanih zelišč (denimo mete, origana in kopra)
  • 2 žlici (30 g) prečiščenega masla ali svinjske masti

Priprava

  1. 1Z lupilnikom ali spiralnim rezalnikom narežemo bučke na tanke rezance. Posujemo jih s soljo in pustimo stati 10 minut. S papirnato brisačo jih popivnamo do suhega.
  2. 2Če so rezanci zelo dolgi, jih prerežemo na polovico.
  3. 3Bučke, parmezan, jajca, kumino, feto, olive in zelišča damo v skledo ter dobro premešamo. Iz mešanice oblikujemo majhne polpete in jih cvremo v veliki ponvi, namaščeni s prečiščenim maslom, približno 2–3 minute na stran (polpet ne obrnemo prezgodaj, da ne razpadejo). Lahko pa jih prelijemo z razpuščenim prečiščenim maslom in jih pečemo 15–20 minut v pečici, segreti na 200 °C.
  4. 4Ko so gotove, jih takoj postrežemo s polnomastnim jogurtom ali kot prilogo mesu, lahko pa pustimo, da se shladijo, in jih v zatesnjeni posodi v hladilniku hranimo do tri dni.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE