Domače

Dušena govedina po lovsko

Za lovsko pojedino ne potrebujete nujno divjačine. Močnejše okuse lahko pričarate tudi z govedino in pravo omako.

Sestavine

  • 75 dag govejega stegna, pleč ali pljučne pečenke
  • 5–6 dag prekajene slanine
  • 5 dag olja maščobe
  • sol, poper
  • jušna zelenjava (korenček,
  • malo pora, peteršiljeva
  • korenina, košček zelene)
  • 1 žlička moke
  • 1 dcl vina
  • 1 dcl kisle smetane
  • 1 žlica gorčice
  • voda ali juha za zalivanje

Priprava

  1. 1Z mesa porežemo odvečne kožice in maščobo, natremo s soljo in poprom, pretaknemo z rezanci slanine.
  2. 2V kozici razgrejemo maščobo, na njej meso najprej opečemo, dodamo narezano jušno zelenjavo in malo vode ter dušimo približno dve uri.
  3. 3Po malem prilivamo vodo ali juho in vino.
  4. 4Ko se zelenjava zmehča, potresemo z moko, jo malo popražimo, nato zalijemo z vodo ali juho in vinom. Prevremo.
  5. 5Omako pretlačimo, jo damo nazaj v kozico, primešamo gorčico in smetano.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE