Drugačna sladica

Čokoladna torta s cvetačo

Najboljše z vrha je kuharska knjiga s številnimi zdravimi recepti, ki jih je prispevalo 32 vrhunskih slovenskih kulinaričnih mojstrov. Boštjan Trstenjak iz restavracije Cubo je prispeval zanimiv recept za sladico.

Sestavine Za 4 osebe

  • 250 g cvetače
  • 85 g pirine moke
  • pol žličke sode bikarbone
  • pol žličke soli
  • žlička pecilnega praška
  • 75 g kakava v prahu
  • 30 g mletih lanenih semen (2 žlici; zmeljemo jih z mlinčkom za kavo)
  • 70 g kokosovega sladkorja
  • 150 g 70-odstotne temne čokolade, narezane na petmilimetrske koščke
  • pol stroka vanilje (prerežemo na pol in s konico noža postrgamo semena)
  • 120 g mandljevega mleka (ali drugega, lahko tudi navadnega)
  • 45 ml staljene kokosove maščobe (3 žlice)
  • Za obliv
  • 60 g arašidovega masla
  • 90 g javorovega sirupa
  • 15 g kakava v prahu (2 žlici)
  • 60 g mandljevega (ali drugega) mleka

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija.
  2. 2Dno pekača za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko; robove namažemo z maslom in potresemo z malce pirine moke (odvečno moko stresemo iz pekača).
  3. 3V vreli vodi skuhamo cvetačo, narezano na koščke.
  4. 4V skledi zmešamo suhe sestavine: pirino moko, sodo bikarbono, sol, pecilni prašek, kakav v prahu, mleta lanena semena, kokosov sladkor, čokolado in vaniljo.
  5. 5S paličnim mešalnikom dobro spasiramo preostale sestavine: kuhano cvetačo, mleko in staljeno kokosovo maščobo.
  6. 6Mleko s cvetačo dodamo k suhim sestavinam in premešamo, a le toliko, da se suhe sestavine dobro omočijo.
  7. 7Maso damo v pekač in pečemo 30 minut.
  8. 8Pečena torta naj se ohladi na sobno temperaturo.
  9. 9Sestavine za obliv dobro premešamo.
  10. 10Lahko dodamo še malce mleka, da bo obliv bolj mazljiv.
  11. 11Torto vzamemo iz modla za peko in jo po vrhu premažemo z oblivom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE