Italijanska kuhinja

Bučna juha z rukolo

Recept za malce drugačno bučno juho prihaja izpod prstov Gina D'acampa, vrhunskega italijanskega kuharja.

Sestavine Za 6 oseb

  • 2 žlici ekstradeviškega olivnega olja
  • 1 grobo sesekljana čebula
  • 1 srednje velika muškatna buča
  • 1 olupljen in na četrtine razrezan velik krompir
  • 1,3 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • 140 g rukole

Priprava

  1. 1V veliki kozici na zmernem ognju segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 2 minuti.
  2. 2Vmes občasno pomešamo.
  3. 3Medtem z ostrim nožem bučo olupimo, odstranimo semena in meso narežemo na kose.
  4. 4Bučo in krompir dodamo v kozico in pražimo še 2 minuti.
  5. 5Zalijemo z jušno osnovo, zavremo in na šibkem ognju v odkriti kozici kuhamo 40 minut.
  6. 6Vsakih 10 minut pomešamo.
  7. 7Juho do gladkega zmeljemo s paličnim mešalnikom.
  8. 8Posolimo in popopramo.
  9. 9Vročo juho porazdelimo na krožnike in okrasimo z rukolo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE