Pust po svetu

Brazilski quindimi

Kolonialisti Portugalci so v Brazilijo zanesli ljubezen do vsega jajčnega. Njihove sladice so izredno bogate z rumenjaki. Primešajte jim še eksotični kokos in dobili boste priljubljeno karnevalsko sladico, ki jedca napolni z energijo, da lahko pustne praznike praznike prepleše tja do zgodnjih jutranjih ur.

Sestavine Za 6 oseb

  • 8 rumenjakov
  • 120 g sladkorja
  • 40 g masla
  • 125 ml kokosovega mleka
  • 60 g naribanega kokosa

Priprava

  1. 1Nariban kokos (svež ali sušen) stresite v posodo kuhinjskega mešalnika in čezenj polijte kokosovo mleko. Dobro premešajte in pustite počivati 5 minut.
  2. 2Zmesi dodajte sladkor, stopljeno maslo in rumenjake ter vse skupaj mešajte 2 minuti.
  3. 3Pekač za mafine namastite s 30 grami masla in potresite s 100 g sladkorja, na dnu vsakega prostorčka naj ostane nekoliko debelejša plast sladkorja.
  4. 4V pekač vlijte zmes in jo pred pečenjem pustite na sobni temperaturi počivati 10 minut. Nato ga položite na večji pekač z višjimi robovi, vse skupaj potisnite v pečico, ki ste jo segreli na 180 stopinj Celzija, v večji pekač pa vlijte vrelo vodo, saj se mora sladica peči 50 minut v vodni kopeli.
  5. 5Preden quindime postrežete, jih dobro ohladite.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE