Za praznično sladico

Aromatična torta s čokolado in višnjami

Le še nekaj dni nas loči do božiča in skrajni čas je, da se lotimo priprave sladic, s katerimi bomo razveselili zbrane za praznično mizo. Tale čokoladna torta z višnjami je nadgradnja klasičnega črnega gozdička, ki se mu le redkokdo lahko upre.

Sestavine

  • 150 g masla
  • 70 g temne čokolade
  • 30 g bele čokolade
  • 50 g krušnih drobtin
  • 3 žlice višnjevega likerja
  • 500 g višenj iz kompota
  • 150 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 150 g mletih mandljev
  • 1 žlica moke
  • 1 žlička suhega kvasa
  • 2 žlički cimeta
  • 1 ščepec pimenta
  • 1 ščepec mletega muškatnega oreščka
  • 1 ščepec mletih nageljnovih žbic
  • nastrgana lupinica ½ pomaranče
  • nastrgana lupinica ½ limone
  • sladkor v prahu

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 190 °C.
  2. 2Maslo segrejemo na 15 °C. Temno in belo čokolado nasekljamo na koščke. Krušne drobtine navlažimo z višnjevim likerjem. Višnje dobro odcedimo.
  3. 3Maslu dodamo sladkor in penasto umešamo. Med mešanjem drugo za drugim dodamo jajca. Umešamo temno in belo čokolado, nato še navlažene krušne drobtine. Dodamo mlete mandlje in moko ter premešamo. Dodamo vse začimbe in dobro premešamo.
  4. 4Dno modela za torte (premer 24 cm) obložimo s papirjem za peko. Obod modela namažemo z maslom. Model napolnimo z maso in poravnamo površino. Na vrh položimo višnje iz kompota (višnje naj bodo v eni plasti).
  5. 5Pečemo 45 minut. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem v prahu.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE