Sladko-kislo

Ameriška limonina pita

Ta limonina pita je lahka kot oblak, in osvežilna kot poletna limonada. Ameriška klasika, ki zahteva nekaj potrpljenja s pripravo, je vsekakor vredna vsakega truda.

Sestavine za 8 ljudi

  • - 5 jajc
  • - 185 g masla
  • - 300 g sladkorja v prahu
  • - 5 žlic koruznega škroba
  • - lupinica 2 limon
  • - 125 ml sveže stisnjenega soka 3 limon
  • - 200 ml sveže stisnjenega pomarančnega soka
  • - 175 g večnamenske moke
  • - ščepec soli

Priprava

  1. 1Najprej pripravimo testo.
  2. 2V posodi zmešamo vso moko, 100 g hladnega masla, en rumenjak in eno žlico sladkorja v prahu ter eno žlico koruznega škroba pa ščepec soli.
  3. 3Testo hitro pregnetemo, da postane gladko in ga razvaljamo.
  4. 4Položimo ga v model za pito, poravnamo robove in v dno naredimo nekaj luknjic z vilico.
  5. 5Tako pripravljenega položimo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj pol ure, lahko pa tudi čez noč.
  6. 6Sedaj pripravimo limonin nadev.
  7. 7V ponvi zmešamo dve žlici koruznega škroba, 100 g sladkorja v prahu in limonino lupinico.
  8. 8Počasi dolijemo precejen limonin sok in nato še čisti pomarančni sok.
  9. 9Mešanico pokuhamo na srednjem ognju in jo ves čas mešamo, da se enakomerno zgosti.
  10. 10Ko začne brbotati, ponev odstranimo z ognja in dodamo preostanek masla (85g), da se enakomerno stopi.
  11. 11V čisti posodi penasto zmešamo tri rumenjake in eno celo jajce ter še te previdno dodamo limonini kremi.
  12. 12Ponovno postavimo na srednji ogenj in živahno mešamo, da se še nekoliko bolj zgosti, nato spet odstavimo, ko začne brbotati.
  13. 13Sedaj lahko v pečico potisnemo testo.
  14. 14Pečemo ga slepo na 180 °C 15-20 minut.
  15. 15Medtem pripravimo še beljakov sneg.
  16. 16Preostale štiri beljake stepemo v novi posodi, ko postanejo čvrsti, vanje po žlicah in počasi dodajamo preostali sladkor v prahu in koruzni škrob. Če boste to naredili prehitro, boste ubili rahlost beljakov in dobili lepljivo tekočo zmes.
  17. 17Sedaj še enkrat na hitro segrejete limonino kremo.
  18. 18Še vročo vlijte v model s pečenim testom.
  19. 19Zaključite z beljaki, najprej jih dodajte ob robu pite, da se ne potopijo na dno, in se šele na koncu pomaknite proti sredini. Površina naj ne bo ravna, bistvo te pite so razgibani hribčki.
  20. 20Postavite jo v pečico, ki je ostala segreta na 180 °C in pecite 18 - 20 minut, da sneg rahlo pozlati.
  21. 21Preden jo postrežete, pustite, da se hladi vsaj 30 minut.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE