Govedina

Splavarski golaž

Malce drugačen golaž prihaja iz Posavja in bo kot nalašč za zadnje zimske dni.

Sestavine Za 4 osebe

  • 4 čebule
  • 0,5 kg govedine
  • 1 rezina slanine
  • 1 kranjska klobasa
  • 2 žlici mlete rdeče paprike (lahko je ostra)
  • 2 žlici moke
  • sol
  • mleta kumina
  • voda ali jušna osnova
  • 0,5 dcl rdečega vina

Priprava

  1. 1Sesekljano čebulo prepražimo, dodamo na kocke narezano govedino, slanino in na koleščke narezano klobaso.
  2. 2Vse skupaj pražimo.
  3. 3Nato dodamo mleto rdečo papriko, posujemo z moko, dobro premešamo in zalijemo z litrom hladne vode ali hladno jušno osnovo.
  4. 4Ko jed zavre, dodamo sol in mleto kumino.
  5. 5Kuhamo približno eno uro, dokler meso ni mehko.
  6. 6Za izboljšanje okusa lahko dodamo rdeče vino.
  7. 7Splavarji so raje uživali pikantnejši golaž, zato so mu dodajali ostro papriko, včasih tudi na kocke narezan krompir.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE