Na žlico

Porova juha s sirovimi cmočki

Francozi trdijo, da je skrivnost njihovega zdravja in vitkosti v juhah. Zelenjavne prikuhe uživaj dnevno, vedno pa morajo biti sveže. Še dobro, da so recepti zanje resnično preprosti in jih z malo truda ter sestavin naredimo tu in zdaj.

Sestavine

  • 600 g pora
  • 2 žlici olja iz kalčkov
  • 150 g oluščenega graha
  • 1 l vroče zelenjavne juhe
  • ščepec naribanega muškatnega oreščka
  • 50 g masla
  • jajce
  • 50 g pšeničnega bio zdroba
  • 40 g sveže naribanega ementalca
  • noževa konica naribane limonove lupine
  • sol
  • beli poper
  • 2 žlici narezanega drobnjaka

Priprava

  1. 1Por zrežemo na tanke ploščice.
  2. 2V velikem loncu razgrejemo olje.
  3. 3Na njem med mešanjem popečemo por, dodamo grah in vse skupaj zalijemo z zelenjavno juho.
  4. 4Potem zelenjavo pokrito 20 minut kuhamo.
  5. 5Medtem penasto stepemo jajca in maslo.
  6. 6Postopno dodajamo zdrob, nariban sir, naribano limonovo lupinico in noževo konico soli ter popra.
  7. 7Zmes premešamo in jo pustimo 20 minut vzhajati.
  8. 8V drugem loncu zavremo nekaj slane vode. Iz zdrobove zmesi oblikujemo z mokro žličko cmočke, jih polagamo v krop in od 10 do 15 minut rahlo kuhamo.
  9. 9Juho začinimo z muškatom, soljo in poprom.
  10. 10Potem damo vanjo sirove cmokce.
  11. 11Preden juho ponudimo, jo potresemo z drobnjakom.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE