Sardele

Počasi pečene sardele na način confit

Nič ni bolj zdravo, kot so plave ribe, in nič ni dostopnejše, kot so sardele. Polne omega-3 maščobnih kislin, vitamina B. V nasprotju z velikimi plavimi ribami, kot je tun, ne vsebujejo težkih kovin in živega srebra, in v nasprotju z velikimi plavimi ribami, ki jih obdela ribar, je sardele treba očistiti doma. Recept vam ponuja počasi pečene ribe v olju, ki jih naložimo kot v konzervi sardin. Jed je tako preprosta in hitra, da bomo začudeni in jo bomo delali spet in spet.

Sestavine

  • 0,5 kg svežih sardel
  • 2 dl oljčnega olja
  • 6 rezin bio limone
  • posušen origano
  • sol

Priprava

  1. 1Sardele očistimo tako, da jim odstranimo glavo, drobovje in tudi hrbtenično kost, da dobimo poravnane dvojne fileje.
  2. 2V majhno kozico z debelim dnom nalijemo tanko plast oljčnega olja.
  3. 3Nanj zložimo očiščene sardele v več plasteh, obložimo z limono in potresemo z origanom.
  4. 4Solimo in prelijemo s preostalim oljem ter pristavimo pri zmerni temperaturi.
  5. 5Takoj ko se skoz in skoz pregreje in zavre, je jed nared.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE