Za zaljubljene

Malinova torta s čokoladnim moussom

Če bi radi očarali svojo Valentino ali Valentina z izvrstno hrano, saj veste, da gre ljubezen skozi želodec, ji ali mu pripravite sladko presenečenje. Če pa ste spretni, vam tudi malinova torta ne bo delala preglavic. Pripravite jo lahko dan ali dva prej. Uživajte!

Sestavine za tortni model 26 cm

  • Za biskvit:
  • 30 g moke
  • 30 g pecilnega praška
  • 1 ščep soli
  • 100 g mletih lešnikov
  • 100 g sladkorja
  • lupinica 1 limone
  • 150 g jajc (pribl. 3)
  • 50 g olivnega olja
  • 100 g zamrznjenih malin
  • Za malinov žele:
  • 300 g zamrznjenih malin
  • 45 g sladkorja
  • 8 g želatine v lističih
  • Za čokoladni mousse:
  • 150 g mlečne čokolade
  • 150 g temne čokolade (70 % kakava)
  • 95 g mleka
  • 495 g sladke smetane
  • 60 g rumenjakov (pribl. 3)
  • 30 g sladkorja

Priprava

  1. 1Za biskvit presejemo moko in pecilni prašek, dodamo lešnike in sol.
  2. 2Jajca in sladkor stepemo, da zmes penasto naraste. Del te zmesi vmešamo v olje.
  3. 3V preostalo jajčno zmes ročno vmešamo suhe sestavine in na koncu še zmes z oljem.
  4. 4Model za torto s premerom 26 cm prekrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo biskvitno zmes.
  5. 5Poravnamo jo in po njej posujemo zamrznjene in rahlo zdrobljene maline. Pečemo približno 20 minut pri 170 °C.
  6. 6Ko je biskvit ohlajen, ga z nožem ločimo od tortnega modla in papirja.
  7. 7Za malinov žele namočimo želatino v mrzli vodi, da se omehča.
  8. 8V kozico damo maline in sladkor ter zavremo. Nato odstavimo z ognja in v malinah stopimo ožeto želatino.
  9. 9Model za torte s premerom 20 cm obložimo s prozorno folijo in vanj vlijemo malinov žele. Postavimo ga v šoker ali zamrzovalno skrinjo, da zamrzne.
  10. 10Za čokoladni mousse zavremo mleko s približno 95 ml sladke smetane.
  11. 11V ognjevarni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor, postopoma dodamo vrelo mleko in mešamo nad vodno kopeljo do 75 °C.
  12. 12Odstavimo z ognja in zmes skozi sito precedimo na nasekljano čokolado.
  13. 13Mešamo, dokler se čokolada ne stopi in nastane gladka krema. Pri tem si lahko pomagamo s paličnim mešalnikom.
  14. 14Na koncu, ko se krema ohladi, vmešamo stepeno sladko smetano.
  15. 15Nato biskvit postavimo na ploščo, obod obdamo s prozorno živilsko folijo in ga pritrdimo okoli biskvita. Če nimamo folije, lahko obod premažemo z oljem in posujemo s sladkorjem v prahu.
  16. 16Na biskvit položimo disk iz malinovega želeja.
  17. 17Polovico moussa prelijemo čez disk, drugo polovico pa nadevamo v dresirno vrečko in nabrizgamo čokoladne kupčke.
  18. 18Torto postavimo v hladilnik za najmanj štiri ure, najbolje pa kar čez noč.
  19. 19Ko je torta ohlajena, odstranimo obroč in jo poljubno okrasimo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE