Domače

Kruhovi cmoki

Kako porabiti star in suh kruh? Naredite kruhove cmoke seveda! Priloga, ki se poda k vsem mogočim omačnatim jedem, pa še zamrznete jih lahko za lenobne dni.

Sestavine Za 6 oseb

  • 200 g suhega belega kruha (najbolje od žemljic)
  • 1 čebula
  • 50 g masla
  • 3 jajca
  • 150 ml toplega mleka
  • 1 žlica škrobne moke
  • 200 g ostre moke
  • muškatni orešček
  • šopek peteršilja ali drobnjaka
  • sol

Priprava

  1. 1Suhe žemlje narežemo na kocke oziroma še drobneje nasekljamo.
  2. 2Čebulo drobno nasekljamo.
  3. 3V ponvi na srednji vročini raztopimo maslo in na njem popražimo čebulo, da postekleni.
  4. 4Dodamo nasekljane suhe žemlje in pomešamo, da vpijejo maščobo.
  5. 5Pretresemo v veliko skledo in dodamo žvrkljana jajca, pogreto mleko, škrobno moko, ostro moko, malo naribanega muškatnega oreščka in nasekljan peteršilj ali drobnjak.
  6. 6Dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno, a še vlažno maso (po potrebi dodamo še moko ali mleko).
  7. 7Pustimo jo, da deset minut počiva.
  8. 8Zdaj z vlažnimi rokami oblikujemo za pest velike cmoke in jih povaljamo v moki.
  9. 9Zavremo velik lonec vode in cmoke kuhamo približno 10 minut na minimalnem ognju.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE