Na žlico

Kremna korenčkova juha s koriandrom

Jedi na žlico vedno teknejo. Priprava je hitra in preprosta, odlične pa so tudi naslednjih nekaj dni, ko jih pogrejemo. Olajšajo vam tudi kuho med delovnim tednom, saj jih lahko brez težav zmrznete za hude čase.

Sestavine

  • 45 dag korenja
  • 3 žlice masla
  • 1 čebula
  • mala stebelna zelena
  • 2 krompirja
  • 1l zelenjavne osnove
  • 3 žličke mletega koriandra
  • svež koriander
  • 2 dcl mleka
  • sol, poper in olje

Priprava

  1. 1Korenje olupimo in narežemo na kocke.
  2. 2V loncu segrejemo olje in polovico masla ter na hitro prepražimo čebulo, da se zmehča.
  3. 3Stebelno zeleno narežemo.
  4. 4Krompir drobno narežemo.
  5. 5Dodamo ju k čebuli in pražimo še nekaj minut.
  6. 6Dodamo korenje, malo prepražimo in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo.
  7. 7Na majhnem ognju kuhamo pol ure, da se korenje in krompir zmehčata.
  8. 8Polovico listov stebelne zelene drobno sesekljamo, preostalo pustimo za okras.
  9. 9Ostanek masla raztopimo v ponvi, dodamo mleti koriander, na hitro prepražimo in dodamo še drobno sesekljane zelenine liste.
  10. 10Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in na koncu prilijemo še mleko in praženi koriander.
  11. 11Po okusu solimo in popramo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE