Priljubljena zobozdravstvena klinika v Zagrebu

Kam po nov nasmeh?

Vse več Slovencev pride po svoj novi nasmeh v Ortoimplant Dental Spa v Zagreb. Kliniko, na kateri izvajajo najsodobnejše terapije v zobozdravstvu, vodi priznani hrvaški zobozdravnik in implantolog dr. Zdenko Trampuš, DDS.

Na Hrvaškem najsodobnejša metoda vstavljanja zobnih vsadkov v brezzobo čeljust All-on-4, pri kateri zobne vsadke vstavijo v spodnjo ali zgornjo čeljustnico, ter metoda Zygoma All-on-4, s katero se je mogoče izogniti dolgotrajnemu postopku nadgradnje kosti v zgornji čeljustnici z namestitvijo vsadkov v ličnico, sta prepoznavna aduta zagrebške ordinacije Ortoimplant Dental SPA in Zdenka Trampuša, dr. dent. med., častnega člana stomatoloških in implantoloških združenj. Doktorja Trampuša pacienti in stomatološki kolegi poznajo kot pobudnika novih usmeritev, tehnologij in znanstveno utemeljene strokovnosti v klinični praksi, zaradi česar je njegova ordinacija postala izredno priljubljena tudi zunaj hrvaških meja.

OBIŠČITE NAS NA SEJMU NARAVA ZDRAVJE od 12. – 15. oktobra 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v Kupoli, Dvorana A, razstavno mesto št. 15. Prisoten bo tudi dr. Trampuš osebno, tako da se boste o svojih težavah lahko pogovorili na samem prostoru. VABLJENI!

Zaradi izjemnega poudarka na kakovosti in iskanju individualnih terapevtskih rešitev za vsakega posameznika posebej ordinacija Ortoimplant Dental SPA slovi po tem, da jo pacienti zapuščajo izjemno zadovoljni. Dr. Trampuš rad poudari: »Naša izvrstnost temelji predvsem na tem, da pri nas ni nezadovoljnih pacientov in slabo opravljenega dela. Pacientov ne dojemamo kot številke, temveč se jim poskušamo stoodstotno posvetiti ter jim ponuditi najboljšo možno storitev in udobje. Če je naša stranka nepokretna, jo bomo po potrebi tudi sami prepeljali v ordinacijo. Ortoimplant Dental SPA ne podpira množičnega zobozdravniškega turizma. Naš pristop je topel, človeški, srčen – takšen, kakršen naj bi bil odnos med zdravnikom in pacientom.«

Dodatna prednost Ortoimplant Dental SPA so storitve spa centra, ki omilijo bolečino ter zmanjšajo oteklino in neprijeten občutek po stomatološkem posegu, pacientu pa omogočajo, da se lahko domov vrne sproščen.

Metoda Zygoma All-on-4

»Najnovejša rešitev po metodi Zygoma All-on-4 je namenjena pacientom s popolno izgubo kosti v zgornji čeljustnici, zaradi katere vstavitev zobnega vsadka v čeljust ni mogoča brez dolgotrajnega postopka nadgradnje čeljustnice. Za mnoge je bila doslej edina rešitev klasična fiksna proteza. Pri tej metodi pa v kost zgornje čeljustnice ali neposredno v ličnico vstavijo od enega do štiri zobne vsadke. To je revolucionarno spremenilo možnosti, ki jih je doslej ponujala stomatologija,« pravi dr. Zdenko Trampuš.

»Zigomatični zobni vsadki kar najbolj zmanjšajo kirurško travmo in zagotavljajo hitro celjenje po posegu, poleg tega pa je mogoča računalniško vodena vstavitev, ki zagotavlja skoraj stoodstotno uspešnost. Ti vsadki omogočajo, da lahko tudi pri popolnoma uničeni zgornji čeljustnici vstavimo zobni vsadek v le nekaj urah od trenutka, ko pacient sede na zobozdravniški stol,« pojasnjuje Zdenko Trampuš, dr. dent. med. Dr. Trampuš je eden redkih vrhunskih strokovnjakov, ki metodo Zygoma All-on-4 izvaja v vsakodnevni praksi in je s fiksnim protetičnim delom do zob pomagal že na stotine pacientom. Poleg tega, da je med prvimi stomatologi, ki na Hrvaškem izvajajo zahtevno tehniko vstavljanja zobnih vsadkov Zygoma, je oblikoval tudi novi integrirani koncept zdravljenja DENTAL SPA, edinstven za ta del Evrope. Ta z nebolečimi postopki, udobjem, sproščenostjo in terapijami po posegu zagotavlja hitrejše okrevanje, celjenje in vrnitev pacienta k vsakodnevnim dejavnostim.


Zagotavljanje kakovosti 

Vstavljanje zobnih vsadkov, na katere namestijo digitalno oblikovano zobno vrsto, se v ordinaciji Ortoimplant Dental SPA vodi računalniško in v skladu z najsodobnejšim terapevtskim konceptom. V čeljust vstavijo najkakovostnejše zobne vsadke na trgu, poseg pa je hiter in neboleč. Če pacientova anatomija dovoljuje, tehnika vstavljanja Flapless omogoča izvedbo posega brez rezov, oteklin ali bolečin. Med dveurnim posegom pacientu vstavijo prototip začasnega zoba, tega pa v dveh mesecih nadomestijo s trajno zobno rešitvijo. Rezultat je fiksna proteza, ki se po videzu ne razlikuje od naravnih zob. Ortoimplant Dental SPA storitve namreč izvaja po standardu TITAN/GRADIA »GC« ter tako zagotavlja najvišjo kakovost in estetsko popolnost, ki ju je z drugimi materiali težko doseči.

 Wiwiana Rodrigues, 52 let, Ljubljana

"Kot otrok nisem imela težav z zobmi, z leti pa so se mi vse bolj razmikali in obračali navzven, kar mi je onemogočalo da bi bila sproščena. Vse bolj sem se smejala z zaprtimi usti, saj je bil pogled na moj nasmeh enostavno neprivlačen. Čeprav sem izredno družaben človek, sem se vse bolj zapirala vase in nisem hodila ven, saj sem bila zaradi širokih in razmaknjenih zob vse bolj zamorjena. Pojavljati so se začele še težave s parodontozo, stalnimi vnetji in bolnimi zobmi, ki so žal morali ven, tako da so se mi še tisti zobje, ki so ostali, še bolj razmaknili. Naši zobozdravniki so me na vedno na hitro odpravili, češ da se v mojem primeru ne da kaj dosti narediti in ni mi preostalo drugega, kot da se s situacijo sprijaznim. Dokler nisem videla reklame za kliniko Ortoimplant dental spa iz Zagreba in se odločila, da grem k njim na prvi brezplačni pregled, čisto zato, da morda dobim kanček upanja. Če opišem svoj prvi obisk, ga lahko opišem tako, kot da sem prišla k nekomu domov na obisk. Prijaznost, sproščenost, profesionalnost in prvi stisk roke dr. Trampuša so mi razblinili smrtni strah pred zobozdravnikom v trenutku. Ko so mi povedali, da mi lahko z metodo all on 4 povrnejo nasmeh in to takšen, ki ga lahko sanjaš in ki bo ostal za vse življenje, sem mislila da ne slišim prav. Vse skupaj je trajalo cca 2,5 meseca in danes sem nov človek. Nova oseba, za katero je posijalo sonce in kateri se je vrnil nasmeh na obraz po zaslugi dr. Trampuša in ekipe. Ni besed, s katerimi bi se jim lahko zahvalila za vse, kar so storili zame. Pri njih res velja pravilo -"medtem ko vi spite, mi delamo na vašem nasmehu". Škoda da sem toliko let preživela zamorjena in nedružabna, ko bi lahko življenje zajemala z veliko žlico. Danes to počnem s holywodskim nasmehom na obrazu in moja hvaležnost kliniki Ortoimplant za to, da so mi povrnili samozavest, je neizmerna."  Wiwiana Rodrigues, 52 let, Ljubljana.

Sedacija prežene strah

Obisk zobozdravnika je lahko resnično prijetno doživetje brez kakršnih koli misli na strah in bolečine, saj se s sedacijo pacientu zagotavljata večja varnost in udobnost, zmanjša se število obiskov zobozdravnika, zobozdravniški ekipi pa se omogoči učinkovitejša izvedba posega ob višji stopnji kakovosti.

Odsotnost strahu in vseh spremljajočih čustev dosežemo z uporabo zdravil, tako stanje pa imenujemo sedacija. »Minimalna sedacija pomeni minimalno zmanjšano raven zavesti, povzročeno z zdravili, ki ne vpliva na pacientovo zmožnost neodvisnega in zavestnega dihanja. Ohranjena sta normalen tip in možnost pogovora med posegom. Mogoče so težave z ravnotežjem, taka zdravila pa ne vplivajo na delovanje srca in pljuč. Poleg tega ni neželene izgube zavesti, občutek zaspanosti pa mine zelo hitro, približno dvajset minut po posegu,« razloži dr. Trampuš.

Zmerna sedacija pa se uporablja pri težjih in daljših posegih. Z zdravili, ki se dajejo intravenozno, se spremeni raven zavesti. Pacient je zaspan in težje govori, vendar se kljub temu odziva na govorna in tipna sporočila zobozdravnika ter pri tem ni prestrašen ali zbegan. Diha samostojno, normalno delovanje srca pa je ohranjeno. Pacient se včasih ne spomni posega, poleg tega pa v zvezi z obiskom zobozdravnika nima neprijetnega občutka.

»Sedacija je torej stanje zmanjšane zavesti, ki ga dosežemo z uporabo določenih zdravil, ki delujejo na centralno živčevje in je pod popolnim nadzorom anesteziologa. Uporablja se pri večjih in težjih zobozdravstvenih posegih, ki trajajo dlje kot dvajset minut. Najpogosteje gre za radikalnejše in bolj boleče posege, zlasti implantološke in druge kirurške posege, pri katerih mora biti pacient pri miru,« pojasni dr. Trampuš in doda, da je sedacija zlasti priporočljiva pri pacientih, ki so zelo prestrašeni, tudi če gre za manjše strahove.

All on four

Rešitev ponuja revolucionarna zobozdravstvena tehnologija tretjega tisočletja All-on-4, s katero lahko že v dveh urah dobite svoje »tretje«, popolnoma funkcionalne in izjemno privlačne zobe. »Če ste z leti zaradi katerega koli razloga ostali brez enega ali več zob, imate na voljo dve možnosti – namestitev zobnega mostička ali vstavitev zobnega vsadka. Ob tem je treba vedeti, da je tudi najboljši zobni mostiček samo začasna rešitev in da se delna ali popolna brezzobost lahko reši le z zobnimi vsadki,« pravi dr. Trampuš. Poudari še, da se zobni vsadki vstavljajo po najsodobnejših terapevtskih konceptih. »All-on-4 je metoda, ki se uporablja pri pacientih z brezzobimi čeljustmi, pri tistih, ki jim primanjkuje časa oziroma ki imajo pri vsakodnevnem življenju in z vidika estetskih meril zelo visoke zahteve,« še doda dr. Trampuš.

VEČ  

All-on-4-Zygoma

V nasprotju s klasično metodo All-on-4 je Zygoma poseg, ki se opravi z zobnimi vsadki Zygoma, skoraj dvakrat dražji, izvajajo pa ga le zobozdravniki, ki so izjemno ročno spretni in so opravili ustrezno izobraževanje.

VEČ  

Ortoimplant Dental Spa je edinstven koncept zobozdravniških storitev, opremljen z visokotehnološkimi (hi-tech) dosežki pod vodstvom dr. Zdenka Trampuša, DDS, zobozdravnika vizionarja in staroste implantologije, kateremu je uspelo združiti vrhunsko zobozdravniško storitev in terapije, ki bolniku pomagajo pri okrevanju po zobozdravniškem posegu – in vse to kar na enem mestu. Ilica 283, 10 000 Zagreb T: +385(0) 1 37 03 498 E-naslov: info@ortoimplant.hr www.ortoimplant.hr

Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE