Jagode

Jagodna rulada s smetanovo kremo

Se vam že skomina po jagodah? Pričnite sezono pred drugimi in se posladkajte z lahkotno in preprosto sladico, ki bi navdušila še najzahtevnejše kralje in kraljične.

Sestavine Za 8–10 kosov

  • Biskvit:
  • 6 jajc
  • 6 zvrhanih žlic sladkorja v prahu
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 6 zvrhanih žlic moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • Nadev:
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici sladkorja
  • 200 g kisle smetane
  • 250–300 g jagodne marmelade
  • 250 g svežih jagod

Priprava

  1. 1Začnemo z biskvitom tako da ločimo jajca.
  2. 2Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake pa penasto umešamo s sladkorjem v prahu in vaniljevim sladkorjem.
  3. 3Postopoma jim dodajamo moko, presejano s pecilnim praškom.
  4. 4Ko dobimo gladko maso, ji nežno primešamo sneg iz beljakov ter vlijemo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  5. 5Pečemo pri 180 °C 12–15 minut.
  6. 6Ko je biskvit pečen, ga zvijemo in ovijemo v mokro krpo – preverimo, da nima vonja po pralnem prašku ali mehčalcu, in pustimo, da se ohladi.
  7. 7Za nadev sladko smetano stepemo s sladkorjem in ji primešamo kislo smetano.
  8. 8Šest jagod in nekaj kreme damo na stran za premaz rulade.
  9. 9Preostale jagode narežemo na kolobarje in jih razpolovimo.
  10. 10Ohlajen biskvit odvijemo in ga premažemo z jagodno marmelado ter večino kreme.
  11. 11Posujemo z jagodami in biskvit zvijemo.
  12. 12Rulado po vrhu premažemo s prihranjeno smetano ter okrasimo s preostalimi jagodami.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE