Naredimo jo sami

Italijanska pica

Če še vedno niste odkrili najboljše pice v naši deželi, jo po svojem okusu poskusite pripraviti kar sami doma. Za dobro testo bo potrebne nekaj vaje, a kaj kmalu bo iz vaše pečice omamno dišalo po najboljših dobrotah Neaplja.

Sestavine za 5 okroglih pic

  • 1 kg moke za pice
  • 15 g svežega kvasa
  • pol litra tople vode
  • 1 dcl ekstra deviškega olivnega olja
  • 30 g soli
  • 10 g sladkorja
  • 350 g omake za pico
  • 500 g mocarele, narezane na kocke

Priprava

  1. 1Zmešajte vodo, olje, sol, sladkor in kvas, dodajte moko in mesite približno 10 minut, da nastane testo.
  2. 2Testo razdelite na pet kroglic in jih štiri ure pustite na toplem.
  3. 3Kroglice razvaljajte in jih oblikujte v obliko pice (premer 28 cm), testo premažite z omako za pice ter nanjo položite mocarelo.
  4. 4Pecite v pečici pri 250°C od 20 do 25 minut, v profesionalnih pečicah pa lahko to pico pečete pri 350°C od 2 do 3 minute.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE