Okusno in zdravo

Hrustljavi beluši z zeliščno smetano

Beluše oziroma šparglje lahko pripravimo na številne načine, zanesljivo pa je zanimiv tale. Spomladanski zaklad je lahko tudi hrustljav prigrizek!

Sestavine Za 4 osebe

  • 250 g čičerkine moke
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička kurkume v prahu
  • sol
  • 750 g debelih belušev
  • 4 pesti zelišč (poprove mete, peteršilja, drobnjaka)
  • 300 g kisle smetane (10 % maščobe)
  • poper
  • 350 ml repičnega olja ali kokosove maščobe za cvrenje

Priprava

  1. 1V skledi zmešamo čičerkino moko, koriander, kurkumo in žličko soli. Počasi prilijemo približno 250 ml hladne vode ter jo vmešamo z metlico za stepanje, da nastane gosto testo.
  2. 2Beluše operemo in olupimo. Olesenele konce odrežemo, nato pa beluše narežemo na približno 5 cm dolge koščke.
  3. 3Za zeliščno smetano vsa zelišča operemo in do suhega otresemo. Osmukamo listke in jih nasekljamo, drobnjak narežemo. Pripravljena zelišča zmešamo s kislo smetano, osolimo in popopramo.
  4. 4Maščobo damo v majhno kozico, da sega 3 cm visoko, in jo segrejemo. V maščobo vržemo krušno drobtino. Če se okoli nje naredijo mehurčki, je dovolj vroča.
  5. 5Koščke špargljev po odmerkih povaljamo v testu in v vroči maščobi cvremo 5–6 minut, da zlato porjavijo.
  6. 6S penovko jih poberemo iz kozice in na papirnati brisački odcedimo. Postrežemo z zeliščno pomako.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE