Češnje

Češnjev klafuti

Klafuti je tradicionalna francoska sladica iz svežega sadja, prelitega z gostim testom za palačinke, ki ga zlato zapečemo v pečici. Pri postrežbi tega narastka ne potrebujemo nobenih dodatkov, za piko na i ga le okrasimo z rahlim posipom sladkorja v prahu.

Sestavine Za 6 oseb

  • 500 g izkoščičenih svežih črnih češenj
  • 250 ml polnomastnega mleka
  • 60 ml polnomastne smetane
  • 45 g presejane namenske moke za pecivo
  • 4 velika jajca sobne temperature
  • 125 g kristalnega sladkorja
  • 1/8 žličke soli
  • 1/2 žličke mandljevega izvlečka
  • sladkor v prahu za posip
  • maslo za pekač

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 °C, rešetko pa vstavimo v zgornje vodilo pečice.
  2. 2Plitev okrogel pekač s prostornino 1,5 l izdatno namastimo.
  3. 3Češnje razporedimo po pripravljenem pekaču.
  4. 4V kozici zmešamo mleko in smetano.
  5. 5Segrevamo na šibkem do zmernem ognju, dokler se ob robu ne pojavijo majhni mehurčki.
  6. 6Zmes odstavimo, vanjo postopoma dodajamo moko in močno stepamo z metlico, da ne nastajajo grudice.
  7. 7V skledi z metlico stepemo jajca, kristalni sladkor in sol.
  8. 8Postopoma vmešamo še mlečno zmes in mandljev izvleček, da nastane tekoče testo.
  9. 9Prelijemo ga po češnjah.
  10. 10Klafuti pečemo 45–55 minut, da svetlo porjavi.
  11. 11Pečenega pustimo, da se 10 minut hladi na mrežici, nato ga posujemo s sladkorjem v prahu in še toplega postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE