Sredozemsko

Blitva z rozinami in pinjolami

Odlična priloga ali pa samostojna jed: bogata, okusna, obenem pa pravi dar za srce in ožilje.

Sestavine za 6 ljudi

  • • 500 g blitve
  • • 2 žlici pinjol
  • • 1 žlica olivnega olja
  • • 1 razpolovljena in narezana majhna rdeča čebula
  • • 1 tanko narezan strok česna
  • • 2 žlici rozin
  • • ščepec zmletega cimeta

Priprava

  1. 1Blitvo očistimo, operemo in narežemo.
  2. 2V ponvi na zmernem ognju pražimo pinjole 3 minute, da pozlatijo, nato jih odstranimo.
  3. 3V isto ponev dodamo olje in na njem na šibkem ognju pražimo čebulo 10 minut, da se zmehča. Vmes občasno premešamo.
  4. 4Ogenj nekoliko povečamo, dodamo česen in pražimo eno minuto.
  5. 5Dodamo blitvo z vodo, ki se drži listov, rozine in cimet.
  6. 6Pokrijemo in dušimo dve minuti, da blitva ovene.
  7. 7Primešamo pinjole, posolimo in popopramo po okusu ter takoj postrežemo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE